Du behöver
- 1 st blomkål (ca 1 kg)
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st röd chili finhackad
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 msk currypulver
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- salt och svartpeppar
- 0.5 st påse babyspenat (ca 30 g)
- 1 kruka färsk koriander
Till servering
basmatiris
papadums
mangochutney
Gör så här
Ta bort blasten och dela blomkålen i mindre buketter, skär rotstocken i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och tillsätt finhackad lök, vitlök och chili med ingefära och curry. Fräs blandningen i några minuter tills löken mjuknat.
Tillsätt tomatpurén och stek en liten stund till under omrörning. Häll i kokosmjölken och tillsätt blomkålen. Sjud grytan utan lock i 10 minuter tills blomkålen mjuknat. Smaka av med salt och peppar och rör ner babyspenat.
Toppa med grovhackad färsk koriander och servera tillsammans med ris, papadums och mangochutney.
Blomkål är en favorit i det indiska köket och kan gärna stekas knaprig
med mustiga kryddor eller som här hamna i en mustig gryta.