Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Blomkålscouscous:

  • 1 st blomkålshuvud ca 700 g
  • 200 g tomater
  • 2 st salladslökar
  • 1 st persilja kruka
  • 0.5 st kruka mynta plockade blad
  • 1 st citron saften
  • 0.5 dl olivolja
  • Avokado- och bönröra:

  • 1 st stora vita bönor sköljda, avrunna
  • 1 st avokado
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 st lime saften

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn runt om i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg över i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen tills en innertemperatur på 70 grader, cirka 10–15 minuter. Låt vila i 10 minuter.
2
2 Dela blomkålen i buketter och pulsmixa snabbt till smulor i en matberedare med kniven monterad, eller riv det grovt på rivjärn. Tärna tomaterna, skiva löken och finhacka örterna. Blanda citronsaft, olivolja, knappt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en stor skål och vänd ner blomkål, tomat, lök och örter.
3
3 Mixa bönorna med skalad, urkärnad avokado, vitlök och lime. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
När blomkålen mixas hastigt ser den ut som couscous, men är förstås mycket nyttigare. Perfekt om du vill undvika gluten eller vill få i dig mer grönsaker.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept