Blomkålscouscous med kyckling

Du behöver 500 g kycklingfil salt svartpeppar 1 msk smör Blomkålscouscous: 1 st blomkålshuvud ca 700 g 200 g tomater 2 st salladslökar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör

Blomkålscouscous:

1 st blomkålshuvud ca 700 g
200 g tomater
2 st salladslökar
1 st persilja kruka
0.5 st kruka mynta plockade blad
1 st citron saften
0.5 dl olivolja

Avokado- och bönröra:

1 st stora vita bönor sköljda, avrunna
1 st avokado
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st lime saften

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn runt om i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg över i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen tills en innertemperatur på 70 grader, cirka 10–15 minuter. Låt vila i 10 minuter.

2
2 Dela blomkålen i buketter och pulsmixa snabbt till smulor i en matberedare med kniven monterad, eller riv det grovt på rivjärn. Tärna tomaterna, skiva löken och finhacka örterna. Blanda citronsaft, olivolja, knappt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en stor skål och vänd ner blomkål, tomat, lök och örter.

3
3 Mixa bönorna med skalad, urkärnad avokado, vitlök och lime. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
När blomkålen mixas hastigt ser den ut som couscous, men är förstås mycket nyttigare. Perfekt om du vill undvika gluten eller vill få i dig mer grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top