Blomkål och chorizo med sås

Du behöver 2 st blomkålshuvud medelstora vatten salt 5 st chorizokorvar 1.5 msk smör 3 msk vetemjöl 6 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st blomkålshuvud medelstora
  • vatten salt
  • 5 st chorizokorvar
  • 1.5 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 0.5 tsk strösocker
  • slätpersilja minst 1 dl grovstrimlad

Gör så här

1
1. Skär snittytan ren på kålhuvudena och halvera dem.

2
2. Mät upp vatten så det täcker kålen, tag upp halvorna, koka upp under lock på hög värme.

3
3. Salta och lägg i blomkålen, låt sjuda på svag värme tills den känns ätmjuk när du provar med sticka, 15-25 min. Tag upp med hålslev.

4
4. Skiva under tiden korven tunt och stek utan fett på medelvärme.

5
Sås:

6
Smält smöret, rör i mjölet och vispa i mjölken. Vispa medan såsen kokar. Sänk till svag värme och låt sjuda 5 min. Vänd i persiljan.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Välj din egen korvfavorit.
Uteslut vetemjöl:
Vispa den kalla mjölken med 3 msk majsstärkelse, koka upp med smörklicken i. Tag från plattan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top