Du behöver

  • 2 st blomkålshuvud medelstora
  • vatten salt
  • 5 st chorizokorvar
  • 1.5 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 0.5 tsk strösocker
  • slätpersilja minst 1 dl grovstrimlad

Gör så här

1
1. Skär snittytan ren på kålhuvudena och halvera dem.
2
2. Mät upp vatten så det täcker kålen, tag upp halvorna, koka upp under lock på hög värme.
3
3. Salta och lägg i blomkålen, låt sjuda på svag värme tills den känns ätmjuk när du provar med sticka, 15-25 min. Tag upp med hålslev.
4
4. Skiva under tiden korven tunt och stek utan fett på medelvärme.
5
Sås:
6
Smält smöret, rör i mjölet och vispa i mjölken. Vispa medan såsen kokar. Sänk till svag värme och låt sjuda 5 min. Vänd i persiljan.

Kommentar:
Om du vill ändra: Välj din egen korvfavorit. Uteslut vetemjöl: Vispa den kalla mjölken med 3 msk majsstärkelse, koka upp med smörklicken i. Tag från plattan.

Recept // Fler korv & charkrecept