Blodkorv med mussla och kornrissallad

Du behöver 4 prt kornris 2 st äpplen gröna citron (det yttersta gula) 1 näve lingon eller tranbär 400 g blodkorv (eller blodpudding) 8 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt kornris
  • 2 st äpplen gröna
  • citron (det yttersta gula)
  • 1 näve lingon eller tranbär
  • 400 g blodkorv (eller blodpudding)
  • 8 st pilgrimsmussla (kan uteslutas), lösfrysta

Gör så här

1
Koka kornris efter paketets anvisning. Riv oskalade men sköljda äpplen ner i färdigt ris, blanda i citronskal och bär.

2
Skiva korven till åtta portionsbitar och stek dem hetfrasiga utan smör på dryg medelvärme. Ta upp, höj värmen och halstra musslorna till fin ytfärg, ett par minuter på varje sida.

3
Tips! Byt kornris mot bulgur eller matris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 649, fett 23 g, kolhydrater 75 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top