Blodapelsinsallad med hasselnötter

Du behöver 2 grabbnävar rucola 3 (blod)apelsiner 2 selleristänger 1 msk hasselnötsspån flingsalt svartpeppar från kvarn 1 msk fruktig olivolja Gör så här Skölj salladen,...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 grabbnävar rucola
  • 3 (blod)apelsiner
  • 2 selleristänger
  • 1 msk hasselnötsspån
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 msk fruktig olivolja

Gör så här

Skölj salladen, skaka eller badda den torr. Skala apelsinerna in på bara fruktköttet med vass kniv. Filea dem: Skär loss fruktköttet mellan klyfthinnorna med riktigt vass kniv, medan du håller apelsinen i kupad hand. Skölj sellerin, skiva tunt. Rosta nötspånen ett par minuter i torr, het stekpanna. Fördela rucola, selleri, apelsin och nötter på förrättsassietter. Salta, peppra och droppa olja över.


Kommentar:
Tips! Tryter tålamodet vid apelsin-fileandet? Skiva skalad apelsin tunt och halvera skivorna i stället. Hittar du inga blodapelsiner så
duger blonda bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top