Du behöver
- 2 grabbnävar rucola
- 3 (blod)apelsiner
- 2 selleristänger
- 1 msk hasselnötsspån
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
- 1 msk fruktig olivolja
Gör så här
Skölj salladen, skaka eller badda den torr. Skala apelsinerna in på bara fruktköttet med vass kniv. Filea dem: Skär loss fruktköttet mellan klyfthinnorna med riktigt vass kniv, medan du håller apelsinen i kupad hand. Skölj sellerin, skiva tunt. Rosta nötspånen ett par minuter i torr, het stekpanna. Fördela rucola, selleri, apelsin och nötter på förrättsassietter. Salta, peppra och droppa olja över.
Tips! Tryter tålamodet vid apelsin-fileandet? Skiva skalad apelsin tunt och halvera skivorna i stället. Hittar du inga blodapelsiner så
duger blonda bra.