Blåmusslor med koriander

Du behöver 1 kg färska blåmusslor 1 st liten gul lök 2 st vitlöksklyftor 0.5 st röd chilifrukt olivolja 2 msk finhackad färsk koriander 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • olivolja
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde

Servering

färsk koriander
bröd

Gör så här

1

Tvätta musslorna i kallt vatten. Kasta dem som inte sluter sig när du knackar på dem. 

2

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 

3

Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stor gryta. Löken och chilin ska bli mjuka och glansiga.

4

Tillsätt koriander, salt, buljongtärning, vin och grädde. Låt koka ihop i någon minut. 

5

Tillsätt musslorna och koka under lock i 5–10 minuter tills musslorna öppnar sig. Skaka grytan efter halva tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.

6

Toppa med koriander och servera med gott bröd.


Kommentar:
Blåmusslor känns alltid festligt. Här i en sås smaksatt med koriander och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top