Du behöver
- blåmusslor ca 40 färska
- 2 st salladslökar tunt skivade
- 1 msk olivolja
- 2 dl vin torrt vitt
- 1 dl vatten
- 1 msk pressad lime
- 1 st röd chili finhackad
- 1 dl koriander finhackad
Gör så här
1
Använd endast levande musslor som har skalet slutet eller stänger det när man försiktigt stöter den mot diskbänken.
2
Borsta skalen rena och dra bort eventuellt skägg. Skölj musslorna noga.
3
Fräs löken i olivolja i en rymlig gryta. Tillsätt vin, vatten, pressad lime och chili. Koka upp.
4
Tillsätt musslorna och koka dem på stark värme i cirka 5 minuter tills skalen öppnar sig. Skaka på grytan några gånger under koktiden.
5
Strö över rikligt med färsk koriander. Servera musslorna direkt i små skålar med sitt spad.