Du behöver
- 300 g knaperstekt pancetta eller bacon, väl avrunnen
- 2 dl brödkrutonger, knaperstekta
- 600 g bladspenat
- Parmesandressing:
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk strösocker
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk dijonsenap
- 100 g riven parmesanost
- 2 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
- Pocherade ägg
- 1 liter vatten
- 1 tsk ättika (12 %)
- 2 tsk salt
- 8 ägg
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till salladen. Blanda ingredienserna till dressingen, späd med lite vatten om det behövs och häll över salladen.
2
Koka upp vattnet till äggen. Tillsätt ättika och salt. Knäck äggen var för sig i kopp. Låt dem glida ner i vattnet. När vitan sluter sig om gulan är det pocherade ägget klart. Ta upp och placera dem på salladen.