Bladspenatsallad med pancetta och pocherade ägg

Du behöver 300 g knaperstekt pancetta eller bacon, väl avrunnen 2 dl brödkrutonger, knaperstekta 600 g bladspenat Parmesandressing: 1 dl vitvinsvinäger 2 tsk strösocker 2...


8 portioner

Du behöver

  • 300 g knaperstekt pancetta eller bacon, väl avrunnen
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta
  • 600 g bladspenat
  • Parmesandressing:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Pocherade ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk ättika (12 %)
  • 2 tsk salt
  • 8 ägg

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till salladen. Blanda ingredienserna till dressingen, späd med lite vatten om det behövs och häll över salladen.

2
Koka upp vattnet till äggen. Tillsätt ättika och salt. Knäck äggen var för sig i kopp. Låt dem glida ner i vattnet. När vitan sluter sig om gulan är det pocherade ägget klart. Ta upp och placera dem på salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top