Blåbärstartelett på smördegsbotten

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg (250 g) 1 st äggvita 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde 1 tsk strösocker 1 st blåbär (ca...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg (250 g)
  • 1 st äggvita
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st blåbär (ca 5 dl) och hallon

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den kylda smördegen på en plåt. Vik den rektangulära smördegsplattan dubbel. Sporra eller skär den dubbla degplattan i fyra lika stora delar. Dra isär dem lite.

2

3
2 Pensla degbitarnas yta med äggvita. Undvik att få äggvita ner på degkanterna, det hindrar kanterna att höja sig. Strö på socker.

4

5
3 Grädda smördegsplattorna mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Ta ut dem och låt kallna.

6

7
4 Vispa grädde och socker till fast skum. Fördela grädden på tarteletterna och strö på nästan tinade bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top