Blåbärssockerkaka gräddad i hålform

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 75 g smör 1 dl mjölk 2 msk citronsaft 1 st citron rivet skal av 3.5 dl...


1 portion

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st citron rivet skal av
  • 3.5 dl dinkelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl blåbär

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och koka upp med mjölken. Häll mjölk, citronsaft och -skal i smeten. Vispa tills det svalnar.

2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Häll i smord och bröad 1 1/2-litersform.

3
Lägg på bären.

4
Grädda på ugnens nedre fals i 175 grader 40–45 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top