Blåbärsrulle med rivet limeskal

Du behöver 3 dl crème fraîche 2 tsk vaniljsocker 3 st ägg 1.5 dl socker 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl grahamsmjöl (kan bytas mot bara...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl grahamsmjöl (kan bytas mot bara vetemjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 l blåbär
  • lime skalet av en

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa creme fraichen med elvisp till en fast kräm, rör i vaniljsockret, ställ i kylen. Vispa ägg och socker fluffigt och ljust med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggvispet.

2
Lägg ut ett bakplåtspapper i långpannan och häll ut smeten på papperet. Använd degskrapa och för ut degen till en någorlunda jämn rektangel. Grädda cirka 5 minuter. Lägg ut ett bakplåtspapper på en arbetsbänk och strö lite strösocker över papperet. Stjälp upp kakan på papperet och pensla papperssidan med kallt vatten så lossnar papperet lättare. Bred ut den vispade creme fraichen över kakan, spar 1/2 deciliter, strö på blåbär, spara några till dekoration och rulla ihop kakan. Vira in kakan i bakplåtspapperet och låt svalna. Skiva upp rulltårtan och bred på en liten klick creme fraiche, lägg på några blåbär och strö lite limeskal över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top