Blåbärsgröt från Hälsingland

Du behöver 9 dl vatten 3 dl blåbär kornmjöl ca 3 dl strösocker ca 1 dl 2 tsk salt Gör så här Koka upp vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 3 dl blåbär
  • kornmjöl ca 3 dl
  • strösocker ca 1 dl
  • 2 tsk salt

Gör så här

Koka upp vatten och blåbär. Vispa ner mjölet, lite i taget. Koka gröten sakta cirka 10 minuter. Smaka av med socker och salt. Servera gröten omedelbart. Den tjocknar om den står ett tag, då kan den spädas med kokande vatten. Kall mjölk smakar gott på gröten, eller sirap, och kanel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top