Du behöver
- 125 g blåbär
- 1 msk socker
- 1 msk vatten
- 6 dl syrad grädde
- 1 burk kondenserad mjölk
- 1 tsk hela kardemummakärnor
Till servering
färska blåbär
Gör så här
Koka upp blåbär och socker och låt småputtra i 10 minuter. Mixa bären och passera sedan genom finmaskig sil. Låt svalna.
Vispa grädden till mjuka toppar och vispa sedan ner den kondenserade mjölken. Mortla kardemumman och vänd ner den i glassmeten. Häll smeten i en brödform.
Ringla blåbärspurén över smeten och blanda ner den med hjälp av en slickepott. Ställ i frysen i 6 timmar. Låt glassen stå framme i 10–15 minuter innan den skedas upp.
Tips! Syrad grädde finns i Arlas sortiment. Den går att byta ut mot crème fraiche.
Kondenserad mjölk ger inte bara glassen sötma utan gör den även krämig utan glassmaskin. Med syrad grädde, blåbär och kardemumma blir det en helt oemotståndlig efterrätt.