Blåbärsglass med kardemumma

Du behöver 125 g blåbär 1 msk socker 1 msk vatten 6 dl syrad grädde 1 burk kondenserad mjölk 1 tsk hela kardemummakärnor Till servering...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 125 g blåbär
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 6 dl syrad grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk hela kardemummakärnor

Till servering

färska blåbär

Gör så här

1

Koka upp blåbär och socker och låt småputtra i 10 minuter. Mixa bären och passera sedan genom finmaskig sil. Låt svalna.

2

Vispa grädden till mjuka toppar och vispa sedan ner den kondenserade mjölken. Mortla kardemumman och vänd ner den i glassmeten. Häll smeten i en brödform.

3

Ringla blåbärspurén över smeten och blanda ner den med hjälp av en slickepott. Ställ i frysen i 6 timmar. Låt glassen stå framme i 10–15 minuter innan den skedas upp.

4

Tips! Syrad grädde finns i Arlas sortiment. Den går att byta ut mot crème fraiche.


Kommentar:
Kondenserad mjölk ger inte bara glassen sötma utan gör den även krämig utan glassmaskin. Med syrad grädde, blåbär och kardemumma blir det en helt oemotståndlig efterrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top