Blå potatissallad till torsk

Du behöver 1 pkt bacon 6 st potatis kokta, kalla, blå Kongo rucolasallad en kruka 1 dl ärter tinade olja och vinäger fingersalt och svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt bacon
  • 6 st potatis kokta, kalla, blå Kongo
  • rucolasallad en kruka
  • 1 dl ärter tinade
  • olja och vinäger
  • fingersalt och svartpeppar

Gör så här

1
Skilj baconskivorna och mikra dem krispiga på kökspapper på högsta effekt 3-4 minuter. Låt svalna, grovhacka skivorna. (Har du ingen kall potatis kan du skala och skiva innan du kokar i saltat vatten som knappt täcker, det tar kort tid. Låt rinna av väl. Ljum potatis duger fint.)

2
Varva sallad, potatisskivor, bacon och ärter direkt på tallrikarna. Droppa över lite olja och (balsam)vinäger, salta och peppra.

3
Servera fisk och sås till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top