Björnbärsmarmelad med citron och äpplen

Du behöver 1 kg björnbär (ca 2 liter) 3 dl strösocker 4 st gröna äpplen skalet av 1 st citron skalet av Gör så här...


5 portioner

Du behöver

  • 1 kg björnbär (ca 2 liter)
  • 3 dl strösocker
  • 4 st gröna äpplen skalet av
  • 1 st citron skalet av

Gör så här

1
Lägg björnbär, socker, äpple- och citronskal i en stor tjockbottnad

2
kastrull.

3
Koka upp och sjud sedan på svag värme under lock cirka 10 minuter. Rör om då och då. Ta upp skalet.

4

5
Vill du ha en slät marmelad, sila fruktmoset och kasta kärnorna.

6
Fortsätt att sjuda moset cirka en timme till.

7
Gör marmeladprovet för att vara säker på att marmeladen är färdig.

8
Häll upp den på rena burkar och sätt på tättslutande lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top