Birgittas räklåda med dill

Du behöver 1 kg räkor skalade 6 st hårdkokta ägg hackade 5 skiva vitt formbröd 0.5 dl smält smör Stuvning 3 msk smör 1 dl...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor skalade
  • 6 st hårdkokta ägg hackade
  • 5 skiva vitt formbröd
  • 0.5 dl smält smör

Stuvning

3 msk smör
1 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
0.75 tsk salt
1 krm strösocker
vitpeppar
1 st ask fryst dill (35 g)

Gör så här

Lägg äggen i en ugnssäker form (2 liter). Kantskär brödskivorna och smula dem i matberedaren. Stuvning: smält smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Koka stuvningen 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Vänd ner dill och räkor, häll detta över ägghacket. Strö över brödsmulorna och droppa på smält smör. Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader 10–15 minuter tills rätten blivit varm och fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top