Bifteki fetaostfyllda lammburgare med tzatsiki

Du behöver 600 g lammfärs 0.5 dl gröna oliver kärnfria, grovhackade 1 dl färsk oregano hackad salt svartpeppar 150 g fetaost t olivolja 4 st...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 0.5 dl gröna oliver kärnfria, grovhackade
  • 1 dl färsk oregano hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g fetaost t
  • olivolja
  • 4 st pitabröd eller hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 st tomater skivade
  • 1 st rödlök skivad
  • 0.5 st gurka riven och avrunnen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • myntablad hackade

Gör så här

1
Blanda färsen med oliver, öl, oregano, salt och peppar. Forma fyra stora biffar. Stoppa in fetaost i biffarna.

2

3
Stek eller grilla lammburgarna 2 minuter på varje sida. Placera dem i pitabrödet med sallad, tomatskivor och rödlöksringar. Blanda alla ingredienser till tzatsikin och servera till burgarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top