Biffstek med tre tillbehör

Du behöver 800 g biff utskuren i bit av högsta kvalitet olivolja salt och peppar citron till servering Vitlöksspenat: 4 st vitlöksklyftor hackade 0.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g biff utskuren i bit av högsta kvalitet
  • olivolja
  • salt och peppar
  • citron till servering

Vitlöksspenat:

4 st vitlöksklyftor hackade
0.5 dl olivolja
200 g spenat rensad och sköljd
salt
paprika Rostad
3.5 st röda paprikor
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt
4.5 st timjan kvistar färsk el 1 tsk torkad
champinjoner Fyllda
2 dl parmesanost riven
3 msk crème fraîche
8 st champinjonhattar

Gör så här

1
Pensla köttbiten med olivolja runt om, salta och peppra. Grilla den i en grillpanna och stick in en stektermometer. Efterstek i ugnen i 200 grader till en innertemperatur av 58 grader. Skiva upp köttet vid servering.

2

3
Vitlöksspenat: Fräs vitlökshacket i olivoljan utan att det tar färg. Lägg i spenaten och fräs den mjuk. Salta.

4
Rostad paprika: Sätt ugnen på 275 grader och grill. Dela paprikorna och rensa bort kärnor och mellanväggar. Lägg dem på en plåt och grilla mitt i ugnen tills skalet börjar bubbla sig och svartna. Låt svalna och dra av skalet, lägg paprikorna på ett fat. Ringla på olivolja och balsamvinäger, smula över lite flingsalt. Repa timjan och strö över.

5
Fyllda champinjoner: Värm ugnen till 225 grader. Rör ihop parmesanost och crème fraiche. Fördela i hattarna. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top