Du behöver
- 300 g utskuren biff
- grillolja
- 1/2 honungsmelon
- Sesamdip:
- 1 msk flytande honung
- 1 msk hett vatten
- 1 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk torrostade sesamfrön
Gör så här
1
Skär biffen i tunna, smala skivor. Vecka in dem på blötlagda träspett, bara en munsbit på varje spett. Pensla med grillolja.
2
Rensa bort melonkärnorna. Rör ut honungen med vattnet i en liten skål. Blanda ner soja, sesamolja och sesamfrön. Häll såsen i melonens kärnhus.
3
Grilla spetten 1 minut på varje sida. Köttet ska vara rosa inuti. Doppa spetten i såsen.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept klicka på länkarna nedan.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept klicka på länkarna nedan.
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter