Biff Stroganoff med potatismos och saltgurka

Du behöver 500 g biff utskuren, i bit 1 pkt bacon (140 g) 1 st gul lök 1.5 msk smör 100 g champinjoner färska 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g biff utskuren, i bit
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 st gul lök
  • 1.5 msk smör
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk majsena redning
  • 2 dl buljong
  • 1 dl crème fraîche eller vispgrädde
  • 5 st saltgurkor

Gör så här

1
Strimla kött och bacon. Skiva löken.

2
Smält smöret i stekpannan, lägg i baconet och bryn det lätt så att fettet smälter ur. Lägg baconstrimlorna i en gryta. Fortsätt att hastigt bryna löken och köttstrimlorna i två–tre omgångar i baconfettet i pannan. Lägg i grytan vartefter.

3
Skiva och blanda ner champinjonerna utan att bryna dem först.

4
Rör ner salt, peppar, tomatpuré, senap och redningsmjöl i köttet i grytan. Tillsätt buljong och creme fraiche. Koka upp under omrörning och sjud köttet 5–8 minuter tills det är precis färdigt och såsen är simmig. Späd med mer buljong om såsen känns för tjock.

5
Smaka slutligen av med eventuellt mer salt och peppar. Servera genast med potatismos, färsk grönsallad och längdskurna saltgurkor.


Kommentar:
Sval, avrundad Münchenlager passar finfint till såväl mild sallad som krämig köttragu. Medelfylligt, mjukt, lite kryddigt rödvin matchar också maten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top