Biff Lindström på ärtigt potatismos

Du behöver 2 msk havregryn + 1 tsk potatismjöl 0.5 dl vatten 200 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st ägg 0.5...


2 portioner

Du behöver

  • 2 msk havregryn + 1 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten
  • 200 g köttfärs
  • 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl rödbeta finhackad inlagd
  • 1 msk schalottenlök finhackad
  • 1 msk ättiksgurka finhackad
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 4 tsk kapris till garnering

Gör så här

1
Låt havregryn och potatismjöl svälla med vatten cirka 5 minuter. Rör köttfärsen smidig med salt och peppar, tillsätt ägget och grynmassan och arbeta fort ihop färsen. Rör slutligen ner hacket.

2

3
Forma fyra biffar. Stek dem cirka 2 minuter på varje sida i drygt medelvarm stekpanna tills de är precis genomstekta. Toppa med kapris.

4

5
Koka 500 gram skalad och bitskuren potatis. Stöt potatisarna och späd med 1 deciliter mjölk, smaka av med salt och vitpeppar. Värm 1 deciliter ärter i mikron och vänd ner i moset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top