RECEPT FRÅN IK

Biff i snöre med primörer, ramslök och buljong

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 650 g oxfilé
  • bindgarn
  • 4 dl oxbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 dl spad från grönsakskoket
  • 2 st timjankvistar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st lagerblad
  • salt, svartpeppar
  • grönsaker
  • 4 st gulbetor späda
  • 1 st sparris knippa vit
  • 1 st färsklök knippa
  • 4 st knippmorötter späda
  • 1 st spetskålshuvud litet
  • 12 st toppmurklor
  • ramslök
  • 8 st färskpotatisar

Gör så här

1
Börja med grönsakerna: Skala, putsa och tvätta grönsakerna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet till köttet.
2
Putsa och dela oxfilén i fyra bitar. Bind upp den med bindgarnet. Koka upp buljong, vatten, grönsaksspad, timjan, vitlök och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Häng ner biffbitarna med snörena fästa i ett slevskaft på kastrullkanten så att de lätt kan hissas upp. Sjud dem långsamt tills köttet har en innertemperatur på 58 grader, cirka 15 minuter. Låt vila några minuter och servera i djupa, vida tall­rikar med grönsakerna och rykande varm buljong.

Recept // Fler nötköttrecept