Bibimbap med julskinka

Du behöver 2 msk olivolja 2 tsk ingefära fint riven 3 st vitlöksklyftor fint rivna 1 st röd chili urkärnad, finhackad 200 g julskinka strimlad...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk ingefära fint riven
  • 3 st vitlöksklyftor fint rivna
  • 1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 200 g julskinka strimlad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 2 st morötter skalade
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 200 g färsk spenat
  • 2 st salladslökar fint skivade
  • 4 dl ris nykokt klibbigt
  • 180 g böngroddar blancherade
  • kimchi
  • 4 st ägg stekta
  • gochujang (koreansk chilisås) 

Gör så här

1

Blanda oljan, hälften av ingefäran, vitlök och hälften av chilin och vänd ner skinkan. Låt dra. Innan servering: Stek strimlorna hastigt i het panna tills de får färg. Vänd ner honung och hälften av sojan. 

2

Längshyvla gurkan. Blanda ättika, socker, vatten och resten av chilin i en skål, vänd ner gurkan, låt stå minst 10 minuter.

3

Dela morötterna på mitten och strimla tändstickstunt. Fräs i sesamolja tills de mjuknar något. Tillsätt resten av ingefäran och fräs lite till. Lyft morötterna ur pannan, blanda med sesamfrön.

4

Lägg spenat och salladslök i pannan. Låt mjukna på svag värme. Droppa över resten av sojan. 

5

Lägg ris i fyra skålar. Lägg skinka, gurka, morötter, spenat, groddar och kimchi runtomt. Toppa med ägg och chilisås.


Kommentar:
Bibimbap är en koreansk rätt som består av ris, olika grönsaker, stekt ägg och en het och god chilisås. Allt serveras uppdelat i en skål och blandas sedan av den som äter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top