Betor med getostkräm

Du behöver 8 st gulbetor gärna blandade Getostkräm: 100 g getost 0.5 dl crème fraîche salt svartpeppar nymald 1 st lime det yttersta finrivna skalet...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st gulbetor gärna blandade

Getostkräm:

100 g getost
0.5 dl crème fraîche
salt
svartpeppar nymald
1 st lime det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Skölj och skrubba betorna rena. Grilla dem på indirekt värme under lock i cirka 60 minuter. Känn efter med en sticka om betorna är klara, de ska vara helt mjuka.

2
Getostkräm: Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm och smaka av med salt.

3
Skär snitt i betorna och tryck så att de öppnar sig. Fyll betorna med getostkräm. Toppa med nymald svartpeppar och finrivet limeskal.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken Alla älskar grillat! av Christian Hellberg (Nygren & Nygren)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top