RECEPT FRÅN IK

Bergslagstoast med rökt älgkött

Av .

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g älgkött tunna skivor rökt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk bostongurka
  • 2 tsk pepparrot finriven
  • 4 st kavring tunna skivor
  • lingon till garnering

Gör så här

1
Finstrimla det rökta älgköttet (kan ersättas med rökt renstek om så önskas) eller skär i små tärningar.
2
Rör samman majonnäs med creme fraiche, smaka av med bostongurka och riven pepparrot. Vänd in köttet i majonnässåsen.
3
Ta ut runda kavringskivor med mått. Fördela älgröran på kavringskivorna och garnera med lingon. Lägg upp på förrättstallrikar med blandad sallad.

Recept // Fler viltrecept