Berglunds kanelbullar

Du behöver 125 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl strösocker 1 tsk salt vetemjöl ca 15 dl smör ca 50 g...


30 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 15 dl
  • smör ca 50 g smält
  • kanel ca 3 tsk
  • strösocker ca 1 dl

Till dekoration:

ägg vispat
pärlsocker

Gör så här

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervärme). Vispa ner jästen i vätskan och tillsätt övriga ingredienser. Se upp med mjölet. Arbeta bara ner precis så mycket som behövs för att få en hanterbar deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en platta på 30 x 40 centimeter. Pensla med smöret och strö över kanel och socker. Vik ihop plattorna längs med skär remsor. Snurra dem till bullar. Jäs bröden under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg och beströ bullarna med pärlsocker. Grädda dem i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top