Du behöver
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 15 dl
- smör ca 50 g smält
- kanel ca 3 tsk
- strösocker ca 1 dl
Till dekoration:
ägg vispat
pärlsocker
Gör så här
Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervärme). Vispa ner jästen i vätskan och tillsätt övriga ingredienser. Se upp med mjölet. Arbeta bara ner precis så mycket som behövs för att få en hanterbar deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en platta på 30 x 40 centimeter. Pensla med smöret och strö över kanel och socker. Vik ihop plattorna längs med skär remsor. Snurra dem till bullar. Jäs bröden under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg och beströ bullarna med pärlsocker. Grädda dem i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.