Du behöver
- 2 dl belugalinser torkade
- salt
- 250 g cocktailtomater
- 250 g halloumi
- 4 skiva dagsgammalt vitt bröd
- 2.5 msk olivolja
- 1 pkt bellaverde ca 200 g
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- citron
- tjock yoghurt och en god sallad till servering
Gör så här
Koka linserna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Dela tomaterna i halvor. Skär halloumin i skivor. Dela brödet i tärningar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och råstek bellaverdebroccolin i cirka 5 minuter. Krydda med lite salt och peppar.
Ta upp broccolin och stek halloumin några minuter på varje sida tills osten mjuknat och fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan på ett fat.
Tillsätt brödet och häll ner mer olivolja om det behövs. Rosta brödet tills det fått fin färg och är krispigt. Tillsätt oregano och blanda.
Lägg upp linserna och tillsätt pressad citronsaft. Varva med tomater, råstekt bellaverde, halloumi, och toppa med brödkrutongerna. Servera med tjock yoghurt och en god sallad med dressing.
Mjälla, söta och goda broccolisorten bellaverde går fort att råsteka och har en fantastisk smak.