RECEPT FRÅN IK

Bellaverdebroccoli med linser

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl belugalinser torkade
  • salt
  • 250 g cocktailtomater
  • 250 g halloumi
  • 4 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 pkt bellaverde ca 200 g
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • citron
  • tjock yoghurt och en god sallad till servering

Gör så här

1

Koka linserna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Dela tomaterna i halvor. Skär halloumin i skivor. Dela brödet i tärningar.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och råstek bellaverdebroccolin i cirka 5 minuter. Krydda med lite salt och peppar.

4

Ta upp broccolin och stek halloumin några minuter på varje sida tills osten mjuknat och fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan på ett fat.

5

Tillsätt brödet och häll ner mer olivolja om det behövs. Rosta brödet tills det fått fin färg och är krispigt. Tillsätt oregano och blanda.

6

Lägg upp linserna och tillsätt pressad citronsaft. Varva med tomater, råstekt bellaverde, halloumi, och toppa med brödkrutongerna. Servera med tjock yoghurt och en god sallad med dressing.


Kommentar:
Mjälla, söta och goda broccolisorten bellaverde går fort att råsteka och har en fantastisk smak.

Recept