Basilikakryddat pumpamos

Du behöver 1 kg pumpa rensad 0.5 dl vatten + 1 1 st basilikablad knippa färska 50 g smör 0.5 tsk salt svartpeppar från kvarn...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg pumpa rensad
  • 0.5 dl vatten + 1
  • 1 st basilikablad knippa färska
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Skala och skär pumpan i bitar. Koka dem mjuka med vatten och salt i kastrull med lock cirka 20 minuter. Rör om då och då. Lyft över bitarna i en sil och låt dem droppa av några minuter.

2
Lägg tillbaka bitarna i kastrullen, tillsätt basilika och smör.

3
Mosa med en potatisstöt. Smaka av med salt och peppar.

4
Pumpamoset passar bra till kassler eller korv, eller som pålägg på en skiva rågbröd tillsammans med kallskuret kött.


Kommentar:
För fler pumparecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top