Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl Ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 1 st tomatsås 400 g, kryddad
  • 150 g salami eller rökt skinka
  • 3 dl riven ost
  • basilika

Gör så här

1
Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet.
2
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Förbered fyllningen under tiden. Strimla salamin och riv osten. Arbeta degen smidig och dela den i 8-10 bitar. Kavla eller tryck ut tunna, runda degplattor. Lägg dem på papprade plåtar. Bred ett tunt lager tomatsås på varje. Strö över salami, ost och basilika. Grädda pizzorna halvfärdiga i mitten av ugnen i 5-10 minuter. Så här långt kan du förbereda, sedan är det bara att värma dem på galler över grillen.

Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, fler recept hittar du under "passar till".


Recept // Fler korv & charkrecept