Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl blåbär eller andra valfria bär
Garnering:
vispgrädde
bär
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner. Rör till en jämn och smidig smet. Ställ ut muffinsformar på en plåt, eller smöra ett muffinsbleck. Fördela smeten i formarna och bären i smeten. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på galler. Med en klick vispad grädde och färska bär på toppen förvandlas muffinsen till smarriga minibakelser.
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.