Läsar-recept

Banoffee pie

Du behöver Kexbotten: 400 g digestivekex 175 g smör eller margarin Fyllning: 1 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk) (400 g) 2 st banan...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

Kexbotten:

400 g digestivekex
175 g smör eller margarin

Fyllning:

1 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk) (400 g)
2 st banan
3 dl vispgrädde

Dekorering:

50 g mörk choklad

Gör så här

1
Väljer ni att använda kondenserad mjölk då börja med att koka den i ca 2,5 timmar i en kastrull med lock, viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden. Ta upp burken och låt den svalna.

2

3
Sätt på ugnen på 175 grader.

4
Krossa kexen till små smulor i en matberedare och blanda i det smälta smöret.

5
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en pajform med löstagbar kant.

6
Grädda Kexbotten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.

7
Fyll pajskalet med den nykokta kolasåsen, är den tjock i konsistensen så kan man blanda i 1 msk grädde. Lägg på skivad banan och bred över den vispade grädden. Toppa med riven choklad. Klart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top