Du behöver

  • 1 ägg
  • 3/4 dl (rå)strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kyld balsamvinäger
  • 1 1/2 dl kyld vispgrädde
  • 1 dl strimlade torkade, kylda fikon eller katrinplommon
  • (färsk frukt till garnering)

Gör så här

1
(El)vispa ägg och socker i liten rostfri kastrull, vispa i mjölken och hetta upp under ständig omrörning tills krämen bubblat sig tjock. Vispa i vaniljsockret. Kyl.
2
Häll äggkräm, balsamvinäger och grädde i glassmaskinen med fruset kylblock. Låt maskinen jobba och strö i fikonen efter omkring 15 minuter. Servera till grönmögelost, portvin och kex, eller frys in.
3
Tips! Byt strösockret mot muscovado­socker för ökad arom.


Recept // Fler ägg & mejerirecept