RECEPT FRÅN IK

Bakpotatis med varmrökt lax

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • Topping:

  • 450 g laxfilé varmrökt
  • 1 st dill knippa och
  • 1 st kvist fransk dragon bladen
  • 1 st rödlök liten
  • 4 dl oliver avrunna
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft färskpressad
  • svartpeppar nymalen
  • rucola till servering

Gör så här

1
1 Tvätta potatisarna noga, nagga dem med en gaffel och baka i mikron på full effekt tills de är mjuka, cirka 7–10 minuter. Känn med provsticka.
2
2 Gör toppingen under tiden. Ta bort skinn och eventuella ben och dela laxen i mindre bitar. Finhacka dillen och/eller persiljan. Hacka dragonbladen fint. Skala och finhacka rödlöken. Hacka oliverna. Blanda majonnäs, örter och citronsaft i en bunke. Blanda i lök och oliver.
3
3 Skär av ett lock på de mikrobakade potatisarna och lägg potatisarna på tallrikar.
4
4 Fördela laxen på potatisarna. Toppa med olivröran. Peppra. Garnera eventuellt med extra dragon. Servera med rucola.

Recept // Fler fiskrecept