Bakpotatis med varmrökt lax

Du behöver 4 st bakpotatis Topping: 450 g laxfilé varmrökt 1 st dill knippa och 1 st kvist fransk dragon bladen 1 st rödlök liten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatis

Topping:

450 g laxfilé varmrökt
1 st dill knippa och
1 st kvist fransk dragon bladen
1 st rödlök liten
4 dl oliver avrunna
1.5 dl majonnäs
1 tsk citronsaft färskpressad
svartpeppar nymalen
rucola till servering

Gör så här

1
1 Tvätta potatisarna noga, nagga dem med en gaffel och baka i mikron på full effekt tills de är mjuka, cirka 7–10 minuter. Känn med provsticka.

2
2 Gör toppingen under tiden. Ta bort skinn och eventuella ben och dela laxen i mindre bitar. Finhacka dillen och/eller persiljan. Hacka dragonbladen fint. Skala och finhacka rödlöken. Hacka oliverna. Blanda majonnäs, örter och citronsaft i en bunke. Blanda i lök och oliver.

3
3 Skär av ett lock på de mikrobakade potatisarna och lägg potatisarna på tallrikar.

4
4 Fördela laxen på potatisarna. Toppa med olivröran. Peppra. Garnera eventuellt med extra dragon. Servera med rucola.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top