Bakade rotsaker med ädelost

Du behöver 1 kg gulbetor (polkabetor går också bra) 1 st morötter (cirka 700 g) 500 g småpotatis 2 msk rapsolja salt och peppar 160...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg gulbetor (polkabetor går också bra)
  • 1 st morötter (cirka 700 g)
  • 500 g småpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 160 g pancetta (eller sidfläsk)
  • salt och peppar

Örtsås:

1 st kruka koriander
1 dl persilja
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron saften och yttersta finrivna skalet
0.5 dl rapsolja
0.5 tsk dijonsenap
1 tsk spiskummin
1 tsk vinäger
2 msk mangochutney
1 nypa salt

Till servering:

70 g mangoldblad
70 g spenatblad
40 g ruccolablad
100 g blåmögelost t ex Saint Agur
50 g valnötter
brytbröd

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera små potatisar. Tvätta och ansa morötterna och dela dem på hälften. Lägg rotfrukter och potatis i en bunke och häll över olja, salt och peppar. Blanda väl.

2
2. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills betorna är mjuka. Stek under tiden sidfläsket.

3
3. Stavmixa ihop ingredienserna till örtsåsen och smaka av med salt.

4
4. Skölj, torka och blanda mangold, spenat och rucola. Varva de varma rotfrukterna på ett stort fat. Strö över stekt sidfläsk, bitar av ädelost och smulade valnötter.

5
Servera med bladsallad, örtsås och brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top