RECEPT FRÅN IK

Bakade rotsaker med ädelost

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg gulbetor (polkabetor går också bra)
  • 1 st morötter (cirka 700 g)
  • 500 g småpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 160 g pancetta (eller sidfläsk)
  • salt och peppar
  • Örtsås:

  • 1 st kruka koriander
  • 1 dl persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron saften och yttersta finrivna skalet
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk mangochutney
  • 1 nypa salt
  • Till servering:

  • 70 g mangoldblad
  • 70 g spenatblad
  • 40 g ruccolablad
  • 100 g blåmögelost t ex Saint Agur
  • 50 g valnötter
  • brytbröd

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera små potatisar. Tvätta och ansa morötterna och dela dem på hälften. Lägg rotfrukter och potatis i en bunke och häll över olja, salt och peppar. Blanda väl.
2
2. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills betorna är mjuka. Stek under tiden sidfläsket.
3
3. Stavmixa ihop ingredienserna till örtsåsen och smaka av med salt.
4
4. Skölj, torka och blanda mangold, spenat och rucola. Varva de varma rotfrukterna på ett stort fat. Strö över stekt sidfläsk, bitar av ädelost och smulade valnötter.
5
Servera med bladsallad, örtsås och brytbröd.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept