Du behöver
- 320 g tofu
- 2 st silverlök skalade och skivade
- 0.5 dl ättika (12 %)
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
- 80 g smör brynt med bottensatsen sparad
- 1 st citron det yttersta rivna skalet
- 0.5 st knippa dill plockad i fina vippor
- svartpeppar nymald från kvarn
- salt
Till servering:
1.5 dl gräddfil avhängd
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Dela tofun i fyra bitar.
3
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i silverlöken och låt koka med i 30 sekunder, ställ åt sidan till servering.
4
Lägg ut tofubitarna i fyra förvikta smörpapperspaket och skeda sedan ut brynt smör med bottensatsen över tofun. Sila bort koklagen från silverlöken och lägg löken ovanpå tofun i paketen. Lägg dill ovanpå löken och grovmal svartpeppar direkt från kvarnen över allting. Salta till sist och förslut sedan paketen, lägg på plåt. Baka paketen i ugn i fyra minuter, servera genast. Vid servering öppnas paketet vid bordet och rätten toppas med gräddfil i de öppnade varma paketen.
Tips Så gör du avhängd gräddfil: Häll 3 dl gräddfil i ett kaffefilter och låt rinna av i kylskåp över natten.