Bakad tofu med syrad silverlök

Du behöver 320 g tofu 2 st silverlök skalade och skivade 0.5 dl ättika (12 %) 1 dl socker 1.5 dl vatten 80 g smör...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 320 g tofu
  • 2 st silverlök skalade och skivade
  • 0.5 dl ättika (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 80 g smör brynt med bottensatsen sparad
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet
  • 0.5 st knippa dill plockad i fina vippor
  • svartpeppar nymald från kvarn
  • salt

Till servering:

1.5 dl gräddfil avhängd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Dela tofun i fyra bitar.

3
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i silverlöken och låt koka med i 30 sekunder, ställ åt sidan till servering.

4
Lägg ut tofubitarna i fyra förvikta smörpapperspaket och skeda sedan ut brynt smör med bottensatsen över tofun. Sila bort koklagen från silverlöken och lägg löken ovanpå tofun i paketen. Lägg dill ovanpå löken och grovmal svartpeppar direkt från kvarnen över allting. Salta till sist och förslut sedan paketen, lägg på plåt. Baka paketen i ugn i fyra minuter, servera genast. Vid servering öppnas paketet vid bordet och rätten toppas med gräddfil i de öppnade varma paketen.


Kommentar:
Tips Så gör du avhängd gräddfil: Häll 3 dl gräddfil i ett kaffefilter och låt rinna av i kylskåp över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top