Bakad sötpotatis med räkor

Du behöver g sötpotatis 1 msk olja salt 100 g rödkål 2 st avokador 2 st salladslökar 200 g skalade räkor Limemajonnäs 1.5 dl majonnäs...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • g sötpotatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • 100 g rödkål
  • 2 st avokador
  • 2 st salladslökar
  • 200 g skalade räkor

Limemajonnäs

1.5 dl majonnäs
1 st lime
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Till servering

srirachasås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisarna och dela dem på längden. Lägg dem på en papprad plåt och ringla över lite olivolja. Salta lätt och baka i ugnen i 30–45 minuter beroende på potatisarnas storlek.

2

Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ kallt.

3

Strimla rödkålen fint, gärna med mandolin. Dela avokadon, kärna ur den och skiva köttet. Skiva salladslöken. Ringla lite majonnäs över potatisarna och lägg på rödkål, avokado, räkor och salladslök. Servera med sriracha och extra limemajonnäs.


Kommentar:
Stora sötpotatisar är perfekta att dela, ugnsbaka och toppa med en massa godsaker. Lite syrlig majonnäs och het srirachasås är gott till potatisens sötma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top