Bakad rotselleri med linser och feta

Du behöver 2 st rotselleri stora 3 msk olivolja salt Lökdressing 2 st rödlökar 1 msk strösocker 2 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja Till servering...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st rotselleri stora
  • 3 msk olivolja
  • salt

Lökdressing

2 st rödlökar
1 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Till servering och garnering

3 dl kokta linser t ex gröna puy- eller belugalinser (1 dryg dl okokta)
200 g fetaost
flingsalt
nymalen svartpeppar
plockade timjanblad och små timjankvistar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skala sellerin och skär den i 6–8, cirka 2 centimeter tjocka, skivor.

2

Bryn selleriskivorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en papprad plåt och efterstek i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Salta.

3

Skala och skär rödlöken i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Stöt ihop lök och socker lätt, bara så att löken börjar safta sig. Blanda löken med vinäger och oljan.

4

Toppa selleriskivorna med linser, smulad fetaost och lökdressing. Salta och peppra. Garnera med timjan.


Kommentar:
Bakad rotselleri med linser och fetaost passar bra som ensamrätt eller som tillbehör till lammet. Servera den varm, ljummen eller sval.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top