Bakad rotselleri med fetatopping

Du behöver 400 g rotselleri 3 msk olivolja salt Fetatopping 16 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk 1 dl hasselnötskärnor 200 g fetaost 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • salt

Fetatopping

16 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
1 dl hasselnötskärnor
200 g fetaost
2 msk olivolja
oregano
svartpeppar nymald

Till servering

sallad
lantbröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala sellerin och skär den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.

 

2

Bryn selleriskivorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en papprad plåt och baka i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Salta.

3

Hacka nötterna. Hacka tomaterna. Smula fetaosten grovt.

4

Toppa selleriskivorna med nötter, tomater och feta. Ringla över olivolja. Peppra och garnera med örtblad. Servera med grönsallad och bröd.


Kommentar:
Ugnsbakad rotselleri är oväntat läckert. Gör toppingen medan rotsellerin blir färdig i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top