Bakad potatis med forellrom

Du behöver 8 st potatis ej för stora olivolja till pensling salt Till servering: 1.5 dl crème fraîche 75 g forellrom 2 msk klippt gräslök...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis ej för stora
  • olivolja till pensling
  • salt

Till servering:

1.5 dl crème fraîche
75 g forellrom
2 msk klippt gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper med snittytan upp. Pensla med oljan. Sätt plåten i mitten av ugnen cirka 20 minuter, eller tills potatisen är klar, känn med provsticka. Låt svalna cirka 10 minuter och toppa potatisen med crème fraiche, rom och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top