Bakad kålrot med örtsmör

Du behöver kålrot eller 1 rotselleri Örtsmör 150 g smör 1 tsk sambal oelek 1 dl örter t ex timjan flingsalt svartpeppar ur kvarn Gör...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kålrot eller 1 rotselleri

Örtsmör

150 g smör
1 tsk sambal oelek
1 dl örter t ex timjan
flingsalt
svartpeppar ur kvarn

Gör så här

1
Borsta och skölj av eventuell smuts från rotfrukten. Picka den med en gaffel och lägg in den i mikrovågs-ugnen. Kör på full effekt i cirka 25 minuter – vänd den efter halva tiden. Hur lång tid det tar kan variera beroende på storlek och struktur. Känn efter med en provsticka då och då. Rotfrukten ska vara mjuk och mör helt igenom när den är färdig.

2
Blanda ingredienserna till örtsmöret och smaksätt med salt och peppar. Skär ett kryss i toppen på den varma rotfrukten och lägg i en rejäl klick örtsmör – det är till och med godare än bakad potatis!


Kommentar:
Tina tipsar Det går bra att grilla rotfrukterna på utegrillen också, men linda då in dem ordentligt i folie. På grillen tar det förstås längre tid än i mikron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top