Bakad färskpotatis med rensteksröra

Du behöver 16-20 st små färskpotatisar 1 msk olivolja 1 tsk salt 50 g rökt renstek 3 msk fint skuret rött äpple 1 msk fint...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 16-20 st små färskpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g rökt renstek
  • 3 msk fint skuret rött äpple
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färsk pepparrot fint riven
  • svartpeppar
  • 50 g löjrom

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna försiktigt och torka dem. Lägg dem på papprad plåt och pricka dem med en gaffel. Häll över oljan och saltet och vänd runt så att alla potatisarna får sitt. Baka dem i 20–30 minuter eller tills de är mjuka.

2

Hacka rensteken fint och blanda den med äpple, gräslök, crème fraiche, senap och pepparrot. Smaka av med lite svartpeppar.

3

Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att de öppnas lite. Klicka en sked röra i varje potatis och toppa med löjrom.


Kommentar:
Små, fina färskpotatisar bakade i ugn blir lyxiga med en god röra och lite löjrom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top