RECEPT FRÅN IK

Bakad färskpotatis med rensteksröra

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 16-20 st små färskpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g rökt renstek
  • 3 msk fint skuret rött äpple
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färsk pepparrot fint riven
  • svartpeppar
  • 50 g löjrom

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna försiktigt och torka dem. Lägg dem på papprad plåt och pricka dem med en gaffel. Häll över oljan och saltet och vänd runt så att alla potatisarna får sitt. Baka dem i 20–30 minuter eller tills de är mjuka.

2

Hacka rensteken fint och blanda den med äpple, gräslök, crème fraiche, senap och pepparrot. Smaka av med lite svartpeppar.

3

Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att de öppnas lite. Klicka en sked röra i varje potatis och toppa med löjrom.


Kommentar:
Små, fina färskpotatisar bakade i ugn blir lyxiga med en god röra och lite löjrom.

Recept