Bakad färskpotatis med gräslökssmör

Du behöver 800 g färskpotatisar små salt svartpeppar nymalen 150 g smör rumstempererat 2.5 st citron det yttersta gula skalet från 2 dl gräslök finhackad...

Tillagningstid: 55 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatisar små
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 150 g smör rumstempererat
  • 2.5 st citron det yttersta gula skalet från
  • 2 dl gräslök finhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen försiktigt, men skrapa inte bort skalet. Skär ett kryss på toppen av varje potatis och krydda med salt och svartpeppar.

2
Rör samman smör, citronskal och finhackad gräslök. Lägg en klick i krysset på varje potatis, försök gärna trycka ner smöret så mycket som möjligt.

3
Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 35–40 minuter eller tills den känns mjuk i mitten. Ös gärna potatisen då och då med smöret som lägger sig i botten av formen.

4
Servera potatisen varm.

5
Tips! Gör en extra sats av gräslökssmöret. Forma resterna till en rulle, täck noga med plastfolie eller smörpapper och förvara i frysen. Sedan är det bara att ta fram och skära i skivor när du grillar eller steker fisk eller kött nästa gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top