Läsar-recept

Baconinlindad kycklingfilé

Du behöver 600 g kycklingfil 1 st paket bacon 3 dl matlagningsgrädde 0.5 st kycklingbuljong 1 st grön paprika 1 st röd paprika salt peppar...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • 1 st paket bacon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 st kycklingbuljong
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • salt
  • peppar
  • paprikakrydda

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 220 grader.

2
Dela kycklingfiléerna och linda in dem i varsin baconskiva. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.

3
Strimla paprikorna efter att kärnhuset tagits ur.

4
Bryn hastigt kycklingfiléerna så de får färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form.

5
Fräs sedan paprikastrimlorna och lägg dem sedan över kycklingfiléerna.

6
Häll grädden och buljongtärningen i pannan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Häll grädden även kycklingen och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.

7
Servera med kokt ris och en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top