RECEPT FRÅN IK

Baconinlindad kycklingfilé

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • 1 st paket bacon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 st kycklingbuljong
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • salt
  • peppar
  • paprikakrydda

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 220 grader.
2
Dela kycklingfiléerna och linda in dem i varsin baconskiva. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
3
Strimla paprikorna efter att kärnhuset tagits ur.
4
Bryn hastigt kycklingfiléerna så de får färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
5
Fräs sedan paprikastrimlorna och lägg dem sedan över kycklingfiléerna.
6
Häll grädden och buljongtärningen i pannan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Häll grädden även kycklingen och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7
Servera med kokt ris och en god sallad.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept