Avokadotoast med friterad purjo

Du behöver 10 cm purjolök ansad, sköljd japanskt sjögräs ark, nori 0,5 l olja värmetålig 2 msk olivolja 2 msk pressad citron 1 st röd...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 cm purjolök ansad, sköljd
  • japanskt sjögräs ark, nori
  • 0,5 l olja värmetålig
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 4 skiva surdegsbröd
  • 2 st avokado
  • 2 tsk sesamfrön gärna både svarta och vita

Gör så här

1

Strimla purjolöken på längden till remsor. Klipp noriarket i smala strimlor. Lägg hushållspapper på ugnsgaller eller tallrik. Hetta upp oljan till cirka 180 grader. Lägg i löken och fritera någon minut tills den är gyllene och frasig. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapperet.

2

Lägg noristrimlorna i oljan och fritera även dem; det behövs bara några sekunder tills de är krispiga. Ta upp och låt rinna av. 

3

Blanda olivolja, citronsaft, chili, wasabi, salt och peppar till en dressing.

4

Rosta brödskivorna. Dela avokadorna, kärna ur dem, gröp ur köttet med en sked och skiva det. Fördela avokadon på brödskivorna och skeda över dressing. Strö över lite sesamfrön och toppa med friterad purjolök och nori. 


Kommentar:
Variera smaken genom att byta ut norin mot forellrom. Lyxigt och vackert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top