Du behöver
- 2 st blodgrape
- 2 st avokador
- 1 dl pinjekärnor
- 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
- 70 g ruccola
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Skär bort skalet och allt det vita på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor ner i en skål.
Pressa saften ur skroven. Dela avokadorna, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med en stor sked. Skär det i tunna klyftor.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, tills de börjar dofta och får fin färg. Dela och kärna ur chilin och skiva den fint.
Lägg upp rucola, grapefruktfiléer och avokado på fyra assietter. Blanda grapefrukt-saften i skålen med olivolja och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över sallad-erna och toppa med pinje-nötter och chili.
Grapefrukt och chili ger frisk beska och lite sting åt den här enkla förrättssalladen.