Avokadoröra och lax i tunnbröd

Du behöver 2 st avokado 250 g kesella 1/2-1 dl gräslök finhackad salt 1 krm svartpeppar 1 pkt tunnbröd mjuka, rektangulära 100 g lax kallrökt...

Tillagningstid: 20 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2 st avokado
  • 250 g kesella
  • 1/2-1 dl gräslök finhackad
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt tunnbröd mjuka, rektangulära
  • 100 g lax kallrökt skivad

Gör så här

1
Dela avokadorna i halvor på längden. Lossa och ta bort kärnan med en tesked. Gräv ur och mosa fruktköttet. Blanda moset med kesella och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg ut tunnbröden på våt, urvriden handduk så att de håller sig formbara och inte spricker.

3
Bred ut avokadoröra på fyra lite fuktiga tunnbröd. Skär laxen i strimlor och fördela på bröden. Rulla ihop till strutar att äta som smörgås, aptitretare eller mellanmål.

4
Eller bred avokadoröra på 2-3 lätt fuktiga tunnbröd och rulla ihop.

5
Skär rullarna i skivor att äta som munsbitar till en drink/ett glas vin före maten.


Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan. För fler recept klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top