Avokado med skagenröra

Du behöver 3 st avokado 200 g skagenröra 1.5 tsk citronsaft 1/2–1 st knipplök färsk 1 tsk chili finhackad flingsalt Garnering 4 st räkor med...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st avokado
  • 200 g skagenröra
  • 1.5 tsk citronsaft
  • 1/2–1 st knipplök färsk
  • 1 tsk chili finhackad
  • flingsalt

Garnering

4 st räkor med skal
4 st citronklyftor tunna
mangoldskott ev körvel

Gör så här

1
Klyv, kärna ur och skrapa fruktköttet ur en av avokadorna. Mosa fruktköttet och blanda ihop med skagenröran. Rör ner citronsaften.

2
Finhacka knipplöken och blanda ner den i röran tillsammans med chili. Smaka av med flingsalt.

3
Klyv de två resterande avokadorna och avlägsna kärnorna. Fyll röran i kärnhålen.

4
Garnera vardera avokadohalva med en skalad räka, en citronklyfta och gröna blad. Servera rostat vitt bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top