Australisk cheesecake

Du behöver Botten: 200 g digestivekex 150 g smält smör 2 msk råsocker strö 1 tsk kanel Fyllning: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 500...


12 portioner

Du behöver

Botten:

200 g digestivekex
150 g smält smör
2 msk råsocker strö
1 tsk kanel

Fyllning:

2 st ägg
1.5 dl strösocker
500 g färskost
2 tsk citronskal
2 tsk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk gelatinblad eller pulver
1 dl vatten
2 dl grädde

Gör så här

1
Krossa kexen i en plastpåse. Smält smöret och rör sedan i kex, socker och kanel. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt.

2
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner ost, citronskal, citronsaft och vaniljsocker. Lös gelatinet i vatten och mixa ner det i smeten. Vispa grädden styv och vänd ner den. Häll fyllningen över kexbotten i pajformen.

3
Låt den stå kallt och stelna. Garnera.


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top