Du behöver
- 1 st aubergine eller 2 små auberginer
- olivolja till stekning
- salt, svartpeppar
- 1 st tomat
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 1 st knippa dill
- 2.5 msk vatten
Till servering
4 skiva lantbröd eller baguette
4 st raka sardellfiléer
Gör så här
Skär auberginen i centimetertjocka skivor.
Pensla aubergineskivorna med olja och stek dem i en het stek- eller grillpanna cirka 3 minuter per sida, tillsätt eventuellt lite mer olja om det behövs (stek gärna andra sidan under lock, då suger de åt sig mindre olja). Salta och peppra. Lägg över auberginerna i en gryta.
Skiva tomaten. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Skala, dela och skiva löken. Stek tomat, paprika och lök var för sig i olja. Salta och peppra. Varva grönsakerna över auberginerna i grytan. Lägg på dillen. Tillsätt vattnet. Koka på svag värme under lock 5–8 minuter. Låt kallna.
Toppa brödet med auberginerna. Garnera med sardellerna.
Sardeller ger en fin sälta till auberginesautén. Servera den på nybakad
baguette eller färskt lantbröd.