Auberginetapas med sardell

Du behöver 1 st aubergine eller 2 små auberginer olivolja till stekning salt, svartpeppar 1 st tomat 1 st röd paprika 1 st gul lök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine eller 2 små auberginer
  • olivolja till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 1 st tomat
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st knippa dill
  • 2.5 msk vatten

Till servering

4 skiva lantbröd eller baguette
4 st raka sardellfiléer

Gör så här

1

Skär auberginen i centimetertjocka skivor. 

2

Pensla aubergineskivorna med olja och stek dem i en het stek- eller grillpanna cirka 3 minuter per sida, tillsätt eventuellt lite mer olja om det behövs (stek gärna andra sidan under lock, då suger de åt sig mindre olja). Salta och peppra. Lägg över auberginerna i en gryta.

3

Skiva tomaten. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Skala, dela och skiva löken. Stek tomat, paprika och lök var för sig i olja. Salta och peppra. Varva grönsakerna över auberginerna i grytan. Lägg på dillen. Tillsätt vattnet. Koka på svag värme under lock 5–8 minuter. Låt kallna.  

4

Toppa brödet med auberginerna. Garnera med sardellerna.


Kommentar:
Sardeller ger en fin sälta till auberginesautén. Servera den på nybakad
baguette eller färskt lantbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top